Saturday, August 20, 2011

Tak ramai yang reti menegur


Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum! selamat pagi bute!

well, aku tengah layan cerita kanak-kanak , Geng Mengaji ni, seriously kelakar siot. Berdekah-dekah aku gelak kat Usamah and Ustaz. kanak-kanak, inesen sungguh. Sambil-sambil ketawa tu kan, ada banyak pengajaran yang boleh dapat, expecially bila si Ariz (budak baru datang mengaji) . Ariz ni hampir give up nak belajar ngan ustaz yang kaki rotan ni dan perlu ambil keputusan, nak masuk geng krup...krap..krup...krap ke atau geng kambing. *geng kambing lagi baik.

usamah:ahli kumpulan kambing , belum masuk darjah 1
*muka usamah macam Radhi OAG , OMG!


usamah, acu try nasihatkan si Ariz ni, cara dia menasihati memang tak saling tumpah macam bebudak tadika.Siap dengan hadithnya. berhikmah sungguh. Tak ramai yang boleh memberi nasihat yang berhikmah macam ni, termasuklah kita yang dah besau panjang ni kan, lebih-lebih lagi lah kalau seorang blogger. Jangan kata nak menegur dengan berhikmah, mengata (bukan mengatal ek) terus. huh, aku ingat blogger ni IQ minda tinggi sebab banyak membaca, tapi tak semua. =]

Notepad: ''dengar kata ustaz suka makan danging mentah sate, tapi dia tak makan daging manusia..."

25 comments:

EyqaLuvender said...

Kdg2 budak kecik lg pndai bg nasihat kan?
kte plak yg malu...huk3...

kotak bulat said...

bdk2 ati dia brsih.. pe je yg kluar dri mulut dia jujur.. :)

aimie amalina said...

sgt ssh nak tego orang hakikatnye..huhuhu

fiq. said...

eyqa: ye lah, sebab nampak insen je,,,*iqa awat tak dapat p blog iqa?*

kb:betul2, kalau bagi ilmu sikit kat dia, konfem la, lagi bagus dr org dewasa...

Mimie: ha`ah,, tu la kene berhikmah kn

EyqaLuvender said...

yeah...nama pon bdk2 an?nmpk comel n naif tp petah ble b'kata-kata
hehe...
*blog di edit td...hihi

Far8 budak baik said...

aku terasa..tu ar
mengata habis..
aku lahh tu..
hahahahaha..
kagum kat budak ni..
suka suka ah =)

fiq. said...

eyqa: haha, ni comel dan ensem gakk,,,supo muko radhi la mek,,hehe,,patut ler...

Far8: tu la kau mengata ke mengatal, haha

EyqaLuvender said...

yela...
ske radhi jgk ea?
hihi...

fiq. said...

iqa: suke, good looking...=]

etuza said...

Salam singgh..
Betul kanak-kanak ada yng pandai ingatkan kita sedarkan kita. Hehe anak-anak pcik suka ni show..ada lucu tapi nampak hikmah dan nasihat ..selamat berpuasa ya.

Luqeem™ said...

nk tegur kena beradab..:)

rasanya setiap blogger kena buat IQ test la..haha

Rtp Farra Arisha said...

normally, kids are love to say something hearts sincerely!! usamah nampak cool kan ;)

ILA HonEyBuNNy said...

bagus budak neh kan...

yer la..kita org dewasa neh nak bertegur pun kena bertempat gak..tak boleh kata sebarangan..hehe...

Freaky said...

lepas sahur memang akan tengok geng mengaji. hahaha

Abang Stalker said...

haha..layan kdg2 je. :)


psst*kos engineering.

msredcheesecake said...

msred pun tak sehebat adik tu....

Wanie said...

tek pernah tengok..:D

comel je budak ni..

fiq. said...

pakcik etuza: ouh yeke,haha. memang best citer ni,,kelakar sangat2..

fiq. said...

Luqeem:betul tu,kalau tidak org tak nak terima. ha`ah, kene kan,saya dah amik dah ujian IQ,alhamdulillah, genuis,haha

RTP:ye, sangat tepat,,ha`ah, cool n chill je =P

ILa: hehe, kang org kate memandai, n paling terus tak nak terima dan mempertikai kan kita plak..

Freaky: seronok gila, hiburan pepagi..

fiq. said...

Abg Stalker: kalau terlepas tgk kat utube.

msred:same lah ngn saya =}

wanie: best, tgk ler..muka dak ni cm radhi oaG.

fiq. said...

Abg Stalker: kalau terlepas tgk kat utube.

msred:same lah ngn saya =}

wanie: best, tgk ler..muka dak ni cm radhi oaG.

H.J said...

tak pernah pom tengok citer ni..tengok iklan je sempat..haha

fiq. said...

H.J:best siot,patut tgk dooe..haha aku pon dah teriku2 cara diorang bercakap..

Syuxer said...

otak suci dan hati bersih maka teguran dan nasihatnya adalah lebih berhikmah..:)

alia najiha said...

budak budak memang inesen . setiap butir kata tu menunjukkan cara diorang berfikir (:

*lagu geng mengaji macam rap gitu . :p