Tuesday, August 23, 2011

Segmen Kartun kegemaranku

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum kawang-kawang...




aku tak tahan dah,,tak tahan dah nak join segmen kanak-kanak ni, haha,, jelous lah semalam baca entry Iqa telluetubies pasal kartun peveret di kala kecil-kecil dulu. Ape ingat aku tak de kartun feveret ke? mustahillah kecik-kecik aku layan samarinda? huh? what samarinda? beso-beso ni pon aku tak ada nafsu layan samarinda.Drama melayu! bhahahaha.
ok, aku ternampak segmen ni kat blog Aimie Amalina-alah yg kerana Lily tu.. =] macam best je tengok dianye kartun kan! haha.ok2,,siapa-siapa nak join sila klik terus ke SINI !! bila habis baca entry ni.

ok, paling aku ingat kartun ni,memang feveret dan top 1 dalam kalangan adek beradik aku.





Ini dia - Scooby Doo
*cerita ni macam cerita seram dan kelakar. Scooby - doo dan kawan-kawan dia adalah  sebagai penyiasat hantu.

dalam kartun ni, ada 5 watak, Fred , Daphne, Velma Shaggy dan annjing diorang-- Scooby Doo.masa kecik dulu aku tak sure cerita ni tentang ape, expecilly bila diorang speaking, huh.
tapi aku layan je sebab jalan cerita dia nampak advanture . Aku ni suka advanture, kadang-kadang time aku tidur pon aku boleh mimpi aku jadi invisible bila kena kejar dengan penjenayah/penjahat.haha. 

In short, lastly aku tau yang kartun ini adalah filem misteri ala-ala supernatural. biaselah, dulu-dulu, mana nak paham..kah3...korang layan kartun ape?


steady aku!

40 comments:

pamie said...

dragon ball laaa, evergreen..hehe..

fiq. said...

pamie,,xmoh2,,saya kanak-kanak pompuan,,kah3

iLa VaNiLLa said...

ila suka mickey ! hihi

fiq. said...

iLa: mickey mouse ek? hurm,,,xlayan plak,,hahahah,,tapi kartun tu lagi femes ouh kan..

iLa VaNiLLa said...

masing2 ada faberet masing2.. :)

fiq. said...

iLa:haah, xsama =]

fiq. said...

iLa:haah, xsama =]

iPai said...

saya suka dragon ball n digimon .. heheh

fiq. said...

iPai: haha,ramais uke dragon ball ouh

Afikah Aziz said...

ika pun suke scooby doo hehe,byk kot ika suka,dragon ball,usop sontorian hehe :P


terima kasih letak blog ika dlm bloglist,ika pun letak blog awak dlm bloglist ika :)

fiq. said...

aikah: tgk muka pon tau muka kartun, haha,,same ar,,suke usop gak,terbaik arg,,

ok,thanks afikah =]

alia zainol said...

scoobydoo :)

fiq. said...

alia : =]

ieda said...

ekekek dah lama x tgk kartun nie .. nie zaman dulu2 nie :)

EyqaLuvender said...

haha...
geng 'kartun' la kte2 ni...
iqa ske totally spies gak...
b'angan nk jd spy...hik3...

fiq. said...

ieda: ha`ah la akak, kita pon dah lama...

eyqa: iye lah,kite pon suke kartun gaks..haha.totally spice tak pernah layan la,,hahah

ArulchelseA said...

sy suka kartun yg ada robot masa kecik2 dulu.. kih kih kih..

Cik tikah said...

cik tikah suka tengok cite teletubbies. hehehe..

iMBobo said...

teletubies comel hehe :)

Lea IsNaw! said...

doraemon!!!!

aimie amalina said...

scoooo be do be do..
where r u
hehehehe sukeee!

POSH76 said...

kiut

Nizam Ijam said...

dtective conan :D

[sutera kasih] said...

suka sailormoon hihi

WuMing said...

WuMing juga layan katun ini dulu..

Malah sampai skarang pun layan katun lagi..

Pingu, Ben10 dan sebagainya..

Spongebob..

missSenget said...

ang ang ang doraemonnnnn~~

fiq. said...

arul: kartun yg ade robot?haha,,mcm2 n pelik2 la arul ni,bhahaa

cik tikah:ramai org suke kartun tu kan..


imbobo: layan teletubies ke?alolo,,comelnye imbobo...hahaha


lea: geng aimie le ni an,,,haha

mie: layan gak ker?


posh: saya? hekhek

nizam: dulu2 dah ade detective conen ek?


syaza: sailormon rambut panjang kan,,,suke gaks..


wuming: kartun bagus taw,,kadang2 dia ikot teori fizik.


misssenget: doremon evergreen...mantop...


steady aku!

Zuraidah said...

DORAEMON!!


Heeee. Tak abis2 dengan Doraemon. Tapi, scooby ni boleh tahan lama juga kan?

fiq. said...

zuraidah; doraemon sampai skunk ade kan...... ouh.lame ek? yang kite tau,,dah lama tak ade..hahah

Ezad Skytech said...

keluangman terbaik..hee~

bunbun said...

owhh tak sangka ada yg suka scooby doo. bunbun tak idop lagi kot zaman tu hehehehhh.



sekarang suma katun nak 3D jeaaa XD

wanniey veerra, 20 said...

sailormoon larh~ dengan kuasa bulan aku menghukummu...=)

CikMiMiey said...

scobydoooo bidooo .. huk3 . i loikee too..

tapi kalo dulu laa kan time tecik2 duk giler nengok dragon boll , sailormoon otomen ... dan bnyak lagi laa. haha * xlarat doh nok tulih . kikiki

fiq. said...

waniey" cet, kawan ke dengan bulan tu? nak hukum2..hahah dulu tyme sekolah, mana2 yg rambut panjang mesti kitaorg panggil dia sailormoon...

Kembo: i like too kembo.. same lah, tapi dragon ball x sangat la kot,haha,,abang2 ngn kakak je yg tgk



dan sebenarnya,,

dragon ball ade 7 biji semuanya..hahah

steady aku

hafizudin said...

dulu tengok tak faham pun!
mana ada subtitle.
tapi bes! =)

dhiera said...

hahaha... layan jugak scooby doo ni.
tapi lagi suka ultraman~ hek

salam perkenalan

buDAK keCIK said...

ahha. scooby doo! lawak je citer tuh.

fairuz said...

arghh!!! lembu jugak yang best. haha kbai

fiq. said...

hafizudin: susah citer ni,,sebba dia ade dialog

dhiera: ultraman memang ar populer tyme tu,,ahhaha

fiq. said...

budakkecik :lawak kan2..hahaha

fairuz: lembu de citer apee??