Friday, August 5, 2011

semua nak dua

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Kalau nak ikutkan, sifat tamak ni, budak-budak je yang ada. Mana tidak, ais-krim nak dua, cokelat rota nak dua, barbie nak dua ekoq orang, gula-gula masam manis nak dua, kalau boleh nak lebih dan lebih lebih lagi. Ni betul betul melebih ni. haha, hampa semua mesti tatau apa aku nak cakap sekarang, yup, pasal semua benda pon nak lebih, nak dua sekurang-kurangnya. macam:

hanset: dulu sebijik je, sekarang mesti kena ada dua atau lebih. Kalau boleh, semua line nak   complited:maxis, celcom, umobile, digi . Except aku je yang ade sebijik hanset cikai, tak dapat nak kumpul dua sebab aku tak reti jaga barang.

apa kes: kasi hanset merasa air masin pulau pangkor

Komputer: Balik kampung untuk raya tahun 2010 lepas, aku terkejut bila semua kaum keluarga aku on laptop, penuh hall 30x30 kaki tau, boleh bukak cc budjet tinggi dah sebab semua laptop. Aku teringat dulu awal 90-an ada kempen , "satu keluarga satu komputer". Tapi keadaan sekarang 1 keluarga lapanbelaih laptop lagi.

account FB: Bukan susah pon nak buat, register pun free, aku sendiri pon ada 2 , senanglah nak buat keje mengstalk-stalk ni, haha. kekonoh, split personality,cett

Kereta: yang ni kurang bijak kalau tak kena dengan gaya. Beli kereta pon dah macam beli murtabak kat bazzaar je, satu ayam, satu daging. tambah bawang merah & kari sikit (macam accesori kereta). Bukan nak kata kaya sangat, kayap ada lah, tapi dah keje dengan gomen (goverment acctually) senang le nak buat loan. Bukan apa takut-takut nanti, cukup bulan dapat gaji 3 puloh sen je gara-gara nak merasa kereta enjin biasa dengan kereta enjin turbo).

Bini: Ini korang jangan buat main-main, jangan sesekali nak ada dua kalau tak mampu. Kalau setakat duit rokok pon mintak bini, mintak kene terajang hape nak pasang dua? 



23 comments:

nur zalfa afra said...

btul tu, zaman dah berubah, dunia dah maju.. keperluan dah bukan lagi pakaian, makanan dan tempat tinggal, yg dulunya kemahuan, sekarang dah jdi keperluan,, and keperluan melebihi satu kemahuan..

haha.. :)

fiq. said...

zalfa: hurm, betul2, semua dah masuk dalam basic needs kan

SyuE said...

haha. kayo fiq ni. ;p btw, Tq for the comment. ;) i follow u la! huhu..

fiq. said...

syue:tak.tak tak,,tak kayo....he

fiq. said...

syue:tak.tak tak,,tak kayo....he

iLa VaNiLLa said...

kalau bini tuh nak dua laki cm ne lak?? hahaha !

untunglarh ada dua FB.. >.<

TeAqArH said...

lau balik kg pun same...leh bukak cc,,msing2 1laptop.pehtu dlm bilik on9.gedik2 masing2 chat dlm fb..pdhal duk sblh je

fiq. said...

iLa: tu jadinta speechless haku..kate kat dia"lu pikir sendirik.."

TeAqArH:hehe,, cc high class

aziyati saidin said...

ckuplah 1 sumenye...loyal ;)

Hidayah bt Zainab said...

nak duet raya rm50 2 keping boleh fiq? hikhik

fiq. said...

aziyati: ceh, loyal...

hidayah:tak boleh, nak bagi duit not rm100, nak?

aimie amalina said...

waahh..foq!
terharu den..
hehehehehe
mekasehhh sgt!
kikiki

ayoo.budak2 skrg beselah demand!
heheheh
nak wat cam ne..
skrg byk owg yg mampu kan..

Far8 budak baik said...

hahaha kau ni mmg tak reti jaga
barang ehhh..baru je ingt nak
jadikn bini no2...
cancle terussss.
hahahahahahahahaha
=p

fiq. said...

aimie:okay je, banyak rete,,, zakat kene bayar tak?haha?

fiq. said...

Far8: memang aku tak reti, aku harap bende2 ni yg tolong jaga aku, ko usah menggatal sgt

Syazwan Che Deraman said...

hahahaha..

aku ada satu je hanpone..
bini?..
insyaAllah..nal lebih dari satu..hahah..threesome bro..hehehe..

tak la..setia pada yang satu..

selamat berpuasa.
have a good day.

fiq. said...

haihh, dah bercite2,,
selmt berpuase too

siti kektus said...

aish. kalau bini pon nak dua, tapi makan pakai bini tanggung, mmg pRh. kerat 24 baru tahu. hoho

siti kektus said...

dulu dua hempon, skg satu je. sebab dah rasa dewasa. buat apa byk2 hp. haha :p

siti kektus said...
This comment has been removed by the author.
fiq. said...

siti:betul2, kerat lepas tu blander..
ouh, hp banyak2 tu kanak-kanak ek,,ekekek

Encik Luncai said...

tang bini dua tu masalah sikit..hehe

fiq. said...

awat??