Saturday, August 27, 2011

Kempen : Jom Beri Duit Raya

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum.


seronok nye jumpa dengan kempen ni,memang bernas gils lah kan. Aku sedor aku dah beso, dah out of list nak dapat duit raya, tapi aku tau budak-budak kecikk xkan dapat duit raya dari blog. So, ok lah ni kan,kirenye aku tak fight ngan budak-budak kecik. kempen ni senang saja, yang penting setiap daripada sesiapa yang join ni kene ikhlas dan jujur. 





Apa tujuan kempen ini?

Tujuan aku dah jelas dan nyata, kita akan bagi duit raya kepada orang. HOHO


"Bro, gua tak ada duit nak bagi kat orang. Gua sendiri pokai."

Relax dulu bro, meh aku nak bagitahu sikit camne caranya. Jangan gelabah, atau kau memang nak mengelak? #sarcasm

Kempen ini mudah sahaja, ianya berlaku bermula sekarang, sehingga tamat bulan Syawal. Lama tu, sebulan tau. HAHA


Bagaimana?

Mudah sahaja. Korang cuma perlu ikhlaskan diri untuk klik iklan di setiap blog yang korang lawati, hehe.

Aku tahu kebanyakkan (baca : mostly) daripada kita semua ni memang malas gila nak klik iklan kat blog orang. Tapi nak orang datang klik iklan kat blog kita kan? #rollingeyes

Jadi, apa salahnya di bulan raya ini, setahun sekali kita rajinkan diri untuk klik iklan setiap blog yang kita lawati. Tahun ini kita beraya sebagai blogger, jadi mesti kena ada duit raya kan. Walaupun setiap klik itu cuma bernilai beberapa sen, tapi jikalau dikumpulkan dalam masa sebulan, insyaAllah boleh dapat lebih dari RM 2 setiap seorang. Kan? #sengih

Itu sahaja, mudah dan senang je kan?


Camne nak join kempen ni bro?

Mudah jugak, korang cuma perlu copy paste entri ini, dan backlink kepada blog yang berkenaan. Contoh,


Aku nampak entri ni di blog Sergeant Keroro, aku copy dan backlink kepada Sergeant Keroro

Bila korang dah join kempen ini,  tanamkan sifat amanah dan jujur serta ikhlas dalam diri. Ikhlas memberi duit raya kepada orang lain, tanpa menyatakan korang dah klik iklan si polan sekalian.

Itu sahaja rasanya, aku tak paksa korang. Korang join dengan kehendak korang sendiri. #senyum


Selamat berkempen!

jadi, 
'aku nampak entri ni di blog Skytech Belog dan Soliciousnori, aku copy dan backlink kepada Skytech belog dan Soliciousnori.

jom exchange duit ghaye, sekian =]

21 comments:

Ezad Skytech said...

thankz utk backlink tu..(^^,)

Miss Eunice said...

done.!
selamat hari raya! ^^

fiq. said...

ezad: okeh

miss eunice: thanks,selamat hari lebaran =]

SoLy SoLicious said...

ok..dtg menerkam iklan2 disini :)

Siti Zuraina Bte Amran said...

dah j0in n dah bagi awak duit raya..hahaha..

fiq. said...

SS: thanks =] selamat hari lebaran =]

siti: bagus..hehe,,selamat hari lebaran

Freaky said...

done.. thanx :)

Nizam Ijam said...

bagi duit raya kat sini gak la :)

Lea IsNaw! said...

dh klik nuff fiq :)

sergeant keroro said...

hehe, thanks sudi berkempen :)

Ini Kisah Tia said...

ngeawww :)

Wanz Mejuez said...

terbaik laaahhh.. soranv sedekah dopolohsen sebagai duit raya.. hehe

fiq. said...

thanks

malaysia info said...

http://tutorialmalaysia.blogspot.com/p/request-tutorial-to-me.html

lalu n clik semua iklan hope hit me back n please live your comment n i will hit u more

caliph shuriken said...

kejar tabung fiq awal pagi ^^

Wanie said...

ngeh3..ni blog kedua bace..klu wanie buat wanie backlink blog fiq skali :)

bunbun said...

wuhoo! nicelahhh! hmhmmm


eh mmg ade beli jubah baru ni. tatpi tataw lagi nak pakai ke tak tym raya. hihi

♥Aien Najwa♥ said...

wah..kempen yang bernas ! hehe..(",)..

Far8 budak baik said...

ti nk ikut jugakk lahhh
aku nmpk dari sini..
haha!

Saiazuan said...

kaching.. duit duit

ILA HonEyBuNNy said...

klik3....hehe

selamat haru raya maaf zahir dan batin...

selamat merdeka juga...;-)