Sunday, August 7, 2011

BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI ..


Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum


baru balik dari town,ramai gila orang, even kat giant pon boleh tahan, bisness banyak okay maa..


Ok, aku nak layan segmen jap. Segmen ini dibawa khas oleh Ben Ashaari. Segmen ni nampak menarik, sebab aku suka join segmen yang boleh bagi side effect pada blog aku, contoh macam kritikan untuk memperbaik dan memperkemas blog. Lain-lain, dapat berkenalan. =]


okay, kemestian segmen ini: 


Latar belakang:

Blog ni dibina sejak 10 bulan, 3 minggu & 1 hari yang lepas. Senior ke junior lagi ek? aku bina blog ni atas beberapa sebab; cuti smester (xada apa-apa nak buat) dan oleh sebab aku nak belajar buat blog. Simple. Genre blog: sesuka hati. Kadang-kadang blog ni ada cerita tentang diri sendiri, keluarga dan yang paling aku suka adalah berkata-kata dari segi perspektif seorang manusia. Sebab aku rasa manusia ni sangat pelik dan ada macam-macam perangai. itu je kot...

Dari mana aku dapat tau segmen ni?

Dari dashboard aku sendiri melalui blog Ben Ashaari sendiri.  Kiranya,, awal jugak lah aku join ni..

Pesanan ringkas:


Segmen ini memerlukan masa untuk mengedit entry dan memasukkan url serta ulasan terhadap blog yang telah kita terjah. Jadi, aku akan edit dari masa ke masa (if aku ada jenguk blog lain yang join segmen ni) . Korang pon sama, kalau ada buat ulasan untuk blog aku, tinggalkan link okay....

wasalam 


Peserta lain:



-Belog kaler pink, seorang pelajar ISMP (macam aku jugak) konfom sastera orangnye, tengok ayat-atay pon tahu berbunga-bunga .. sweett =]

 http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html
-Blog ni simpla aje, ada cerita tentang kehidupan, aku ada jugak nakpak tutorial.. 
 http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-Blog cik Bunny, nampak pro punyer blog ni,, follower pon hampir 1000, ada bisness kek jugak.hai..
http://syafiqorangmelaka.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-layout/templete cantik. seorang hard fan Arsenal. huh,,nak cakap header dia pon cun. Blog ni banyak citer pasal sukan, yelah, dari luar pon dah boleh nampak. Plus, kalau korang student, senang nak dapat info kat sini, tentang permohonan, semakan dan lain-lain.
http://beehac.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html- hitam itu seri. nilah blog Mish Apple, banyak tutor termasuklah ada doodle jugak.ops, buat doodle guna apa?
 http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-blog serba biru ni, ada dua insan berkongsi blog, sape lagi sorang, oh ye, ada tutorial jugak ni. oh ye, lagu bc awak unik.
 http://suarahatisipujaanhati.blogspot.com/2011/08/encik-ben-ajak-kenal-blog-ni.html
-blog ni nampak emo & gothic je, tapi tak seram tau.Penulis boleh dikatakan suka blog bergenre cinta?oh, suwittnye


-salute kat owner blog ni sebab tak ada facebook pon boleh berblogging,, yah1 u can duiit..
http://aimanayie.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-ku.html-pelajar UTM , blognye merapu (Aiman yg kata) hehe, tapi merapu tu boleh buat orang ceria. Aku ada baca entry dia tentang Sale tu! Perli ke hape...
 http://cinonetstory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-simple,, nakpak suci dan bersih dari segi bc. =] blog ni bnyk tutor jugak.maksud aku link tutur

- blog seorang isteri, tapi siyeslah, muka macam muka budak2 baya aku =] huhu
 http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-cantik header. xpernah singgah lagi blog ni sbelum ni 
 http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-blogger kelate (tengok muka pon dah tahu) =]
-blog cik eka, first tyme jengah blog ni dr blog Namee dulu,,,diorang ni macam ada pape je kan! kira-kira cik eka ni dah otai, blog entry pon (satu lebel) dah beratus. =] selamat maju jaya,selamat berposa =]
-blog ni macam senior dan otai, kalau tgk entry pon, banyak cerita tentang fakta/bukan peribadi. PApe pon, semua pon terbaik.
 http://mohdnaser.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ben-ashaari-ajak.html-wah nikan blog pilihan Ben ashaari baru-baru ni (tahniah) mesti lah best, sebab tu bleh jadi blog pilihan.
-blog simple je =] semoga maju jaya
-antara blog yang selalu aku p tau!! hehe,ceria je blog ni, ilmu di tentang blog ni pon macam banyak..teringin aku nak buat header (flash ek) mcm si alya ni,,huhuhu
 http://ubibadok.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-blog yang biasa aku jumpa .orang madinah?ke duduk kat madinah?hehe
 http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-owner nadzirah, dia kate blog aku tersendiri,,, =p keep in touch
 http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-inna nama diberi, lagi blogger UMT, ramailah dak2 UMT join segmen ni, h, aku baru lepas baca entry di yg lagu kemerdekaan vs lagu hari raaya...pssstt, lagu raya kot yang menang, haha!
 http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-owner org sabah kot .. =] kat blog sini korang boleh tengok perempuan melayu ready nak main bola. taktaulah nak main ke atau photoshot je,hehe

-blog yang nyaman sebab kaler biru,,eh awak, boleh kita tuju lagu?hikhik

-owner tak main konsep "i follou you, and you follow i", eh awak pon tak nampak button follow kita ke? sebab awak kate ade follow, tapi xde pon,, saya risau ni,sebab dah dua org kate mcm tu =] keep in touch
 http://cikpenyek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-dah pernah pergi blog dia sebelum ni, yeah, akhirnya ada orang lama join 1 segmen. paling suka ulasan dia ni, nampak sangat seorang yang bersungguh-sungguh dan bekerja keras,KIT bah! hehe
-waa.....rase nak menangis (tahu dah mesti pompuan, nangis2 ni)haha,,mam, naz kate kite lelaki..naz tukar jantina kita mama..huhu...neway, i suka ulasan dia,,dia kata i next superhero, supermak kot, haha. Kalau tengok muka owner ni, mesti seorang yang suka senyum...sebab kat belog dia pon banyak cadburryy,,nak!!! (pjj usm?sama ngan abang kita)
-eh,kita dah pernah pergi blog ni sebelum segmen ni, dia punya header unik sebab ada gambar notice board yang penuh dengan harta-harta pengumpulan,tiket langkawi ade x?hehe
 http://lurvelysweety.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-blog macam theme cartoon peterpan, huhu...feveret ke dek? apa2 pon, owner dia macam cun (jangan risau,kite pompuan) hehe
 http://www.nizamijam.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html-uishh,,join jugak?otai pon join?haha,,blog ni ta apayh citer,selalu jugak masuk,,, entry simple xsarat menyarat... tak boring nak baca.
 http://qisatulhayati.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html#comments-first time masuk blog dia, newbie kot, tapi ni newbie tak serabut punye =] salam kenal awak

50 comments:

Amy Syaquena said...

Hai salam kenal ,

Amy singgah dan follow belog kamu , jemput ke belog amy ada contest sedang berlangsung...

Iffah Afeefah said...

haha amik kos pe

http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/papa-ben-ajak-kenal-blog-ini.html

CiK MeRaH JaMbU~ said...

:)

fiq. said...

iffah:ok, dah tgk,,thanks

umie said...

jngan lupe singgah sini...
http://sitiumairahsaat.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

fiq. said...

done umie

Mish Apple said...

waa . thanks review . . takleh nk review .. busy sket . . kelam-kelam . . #suka float icon pink tu :p

http://beehac.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

kimiez said...

singgah lik http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Cik Eka said...

fiqqqq.terima kasih..adesss kalau otai tu takdelah lagi..sebab eka kan baru aktif balik..hehehe
ouh pasal namee tu??

eka kenal dia melalui segmen bang ben jugak..hehehe

dan dia macam kekasih blogger...maksud kekasih blogger boleh refer eka nyer entry ini...

hehehe

http://ekahafizy.blogspot.com/2011/06/kekasih-blogger.html

haslinda said...

haloo... linda dtg singgah sini dr segmen abg ben... :)

http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

fiq. said...

tq2

shanas said...

merayap kat sini..

http://shanasituaku.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Cik Sara said...

Hehehe..singgah dari segmen en.ben..
Hai Fiq!..

H.J said...

join dari segmen ben ashari.ehe

el-janna said...

ngeeeeeeeeeeeeee

pink^^

http://bbyuya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Eza Boom Boom :) said...

jom bace komen Eza pasal blog awak keyh..Selamat kenalan...Salam Ramadhan ^^

http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Nadzirah K. said...

woot2..
http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

miss inna said...

singgah ziarah dr segmen abg ben...^^

http://risnayatilammu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

NasZ said...

terjah sini..

jemput2.

SEGMEN BEN ASHAARI : "BEN ASHAARI AJAK KENAL BLOG INI ..."

c genk bah ne said...

Bulan Ramadan Bulan Mulia,
Bulan Memberi Seribu Rahmat,
Genk kemari ingin bertemu anda,
Salam Perkenalan untuk anda.

Follow sudah,komen pun sudah,
Bertambah sudah follower anda,
Marilah datang menerjah,
Datang menerjah ke blog saya.

Jom baca komen genk tentang blog anda

http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Cahaya Hidup said...

singgah sini ... :) salam kenal

Cik Bunny said...

Salam Ramadhan. thanks sebab review cik Bunny.
Dah promote link awak ke blog saya: http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

deeyamorten said...

hello there! deeya singgah sini. slm kenal :)

http://sayakongsicerita.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Ninie Dora said...

salam ramadhan
jemput yaa tuan rumah :)
ninie follow kamu ye tuan rumah

http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

nahh. jemput baca review :p

haha

http://cikpenyek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

buat review tentang blog kamu!

http://yslgalz213.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Anis Athia said...

wah2, ahli nujum kah? tengok muka pown da tau ore klate yep...hehehe
thanks review blog anis, jom tengok review blog kamu pula

http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Anis Athia said...

wah2, ahli nujum ke? tengok muke pown da tau ore klate...hehehe

jom tengok sini

http://anisempoi.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

ceriteraliyana said...

tinkerbell terbang2 sini.

yana dah komen bl0g neh. jom tengok! ^^,

aima mazlan said...

mekaceh review pasal blog aima..
blog nmpk suci?
hehehe...^__^

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

hallamak aii. review yang membuatkan hidung kembang petala kelapan :p thanks. muahahhaa

fiq. said...

khansyaa:jaga2 kembang tu, tak cukup ruang kang

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

ahahhaa. nasib baik masih banyak lagi ruang. kalau tak cukup, mintak sikit kat sini lah :)

alepridz said...

tiket langkawi? kenapa ngan tiket langkawi... alep mmg pernah pergi langkawi tapi tak simpan kot tiket tu... huhu

dah letak URL blog fiq kat sini...
http://www.alepridz.com/2011/08/segmen-kenali-blog-aku.html

fiq. said...

khansyaa:ewah2,,kite pon limited tauuu =]

intan said...

http://qisatulhayati.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ajak-kenal-blog-ini.html

Ninie Dora said...

tuan rumah, ninie da follow kamu dah ptg td :) thx tau singgah blog ninie :)

Zul Fattah said...

terjah sini jugak.. haha
nice blog..done follow u

http://zulfattah.blogspot.com

intan said...

salam kenal jgk.. mmg newbie pn.. baru sebulan berblog..=)

fiq. said...

intan:thanks awak =]

fiq. said...

ninie & zul :okaeh1, i follow belakang korang

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

alamak fiq, sorriiiii~ naz tak perasan fiq gurl. huhu. sory dear.

Nizam Ijam said...

otai? saya otaik ade r...haha

ceriteraliyana said...

haha. yup2!! memang minat dengan tinkerbell nii..=))

Amalina said...

Salam. Hello there. Lina datang ni. Nak tengok apa komen Lina kat blog awak?

SEE MY COMMENT ABOUT YOUR BLOG

Alip Apai said...

sori lambat. baru terjah!:)

http://storyalipapai.blogspot.com/2011/08/blog-anda-sudah-diterjah-part-1.html

fiq. said...

syarifah:tak ngape lah =]

fiq. said...

nizam:eh2, sampai hati kate gitu kat diri sendiri,haha

fiq. said...

ceriteraliyana:patut dah pon

Amalina:ok, thanks2

fiq. said...

Alip:otw, ke sane..thnks