Tuesday, August 16, 2011

o mak ai...nak balas dendam hape

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum

korang pernah ada peristiwa pahit tak dalam sejarah persekolahan dulu? terutama masa kanak-kanak dulu? Peristiwa yang kita rasa, mengubah sebahagian daripada hidup kita (tapi tak berapa nak kesan sangatlah), yang pasti peristiwa itu menyebabkan korang boleh kenal hati budi orang-orang di sekeliling korang sebenarnya. 

Ceritanya aku ni...:

Aku teringat masa aku dahjah 6 dulu, waktu kanak-kanak hingusan...Aku dah terpukul seorang budak lelaki ni dengan membaling sebiji botol ayaq (isipadu ayaq= kurang sikit jee daripada 500ml). 

Aku buat macam tu , oleh sebab ada tindakan dia yang aku tak berapa nak berkenan. Sebelum beberapa saat aku baling botol ayaq tu tepat kat muka dia, aku fikir satu , kalau aku tak baling ni, mesti nanti aku menyesal kan.

hasil (setelah berunding dengan kata-kata syaitan),
brupppp!!!! (aku baling...)

dan...

Aku rasa dunia berhenti sat selama 0.04 1/2 saat,aku tengok muka dia macam merah-merah sebam  tanda nak menangis..

whooaa...

memang tepat la weh, botol air tu tepat mendarat kat muka kurang hensem dia tu.

aku taktau ape perasaan aku lepas tu, puas hati ke....
tapi yang pasti lepas tu dia merajuk dan terus balik kelas dia...
(dalam hati, aku kata:ha,,,lega dia tak rembat aku balik)

*********************************************************************************************
Tapi tak sampai 5 minit pastu, dia datang kelas aku balik dengan matanya yang macam, (aku tak tau nama ape, tapi bengkak macam ni):



*Courtesy of google

Whoaaa, 
tak caya aku! dia nak pukul aku balik, tapi member-member lain duk back up aku, aku berlakon cool (sambil peluk tubuh), tapi dalam hati kata, "alamak, nyesalnye aku !..."

Lepas tu aku rasa macam school life mase tu memang tak best bila ada yang kutuk-kutuk aku termasuklah ustazah yang aku dok respek sebelum ni, tak pe, aku still respect dia. chill =] 

But, after 9 years macam tu, tertubuhnye group Sek rendah dalam FB, semua dok jejak kasih, dan paling aku takmau jumpe, dia le yang sekarang ni alamak, dah build body weh, nak balas dendam hape?  mcm ni:
*ha, cuak aku, dia bukan berlakon mcm brader dalam gambar ni ek, aku sesaje amik gambar ni biar tutup bulu dada sikit... (biar lah nampak fake sikit)
Courtesy of google

ha, cane , nanti ade re-union.sumpah aku tak nak p.kalau korang nak pergi ke?  
(bukan takot tau)

45 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

ahhahhaha...sakan body dia sekarang tu....ngeh3...

pergi ja..buat berani..ehheh...bila g nak jumpa kawan2 lama kan...

mr.dinie said...

hahahahahaha..lawak2..jumpe je la kalo ade reunion..nnti maybe ade peluang nak baling botol lagi ke..XD

fiq. said...

ILA: tu argg,,,bape lama la dia tak lupe aku,hahaha...ye2,,haha

mr.dinie: nak balin meja plak,,,sesuai ngn body dia,huahua

caliph shuriken said...

msti org tu fobia dgn botol ayaq kn, hukk...

aimie amalina said...

hahahaha
gile berani ah kalo pi..kikiki
p jela..kot bole tkr2 botol plak pas ni an..=p

L said...

pergh... terbaek.. kenangan time budak2... huhu

sy syg awak.?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

fiq. said...

caliph; sudah semestinya, tapi dia dah ada baik punye protection

Aimie: pergh, pastu boleh kumpul buat kitaq semula noh..

L.. : biase arg,,,

fairuz said...

hahahaa ni plaja pompuan paling ganas ke hape? hahhaaa ntah2 dia pun dah tak ingat. kau je perasan lebih. lulz

fiq. said...

fairuz..:lulz2...huh,,ganas ikot kate hati dan syaitooonnn.... ye la dia tak hengat aku,, ntah2 dendam tahap gila punye,hukhuk

ekmal said...

gangster nih..mesti slalu selak lengan baju,haha

fiq. said...

ekmal:dop arggh, aurat tu,haha

H.J said...

pergila..kot2 jodoh korang..hahaha

fiq. said...

H.J:haishhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, mintak simpang lerrrrr

hakmi said...

kahkahkah, apesal tak baling ngan bangku je?

fiq. said...

hakmi:capai ape yg paling dekat, bangku pon bangku plastik je,hek

Ezad Skytech said...

takut peristiwa lama berulang kembali je..botol air terbang2..heee~

Bob Merley said...

tough sgt ke badan dia? dia ambik steroid kut. hehehe

Niena Pengembara Ilahi said...

hahahaha.. pgi je lah, mgkin dia pn akan gelak kot bla igt kisah lama hehehehe

fiq. said...

eZad: hukhuk, kalau berulang, memang tak matang2 lagi,kah2

Bob Merley: ley tahan arg, tak kot =]

fiq. said...

Niena: ma,lu lagi satu hal

Bui Junaidi said...

hahaha..lucu pulak baca kisah ni

bui ms sekolah dulu budak baik,tak pernah gadoh2 ngan kawan..hehe..

g ajerlah reunion tu,buat mcm2 takder apa2 yg berlaku..

Lea IsNaw! said...

ganas jugak fiq ni dulu2 ye

pergi la fiq
mana tau kot2 die sebenarnya die sukq fiq
saja je sakat2 dulu

g la jumpa die balik
hehe

Heidi Shafiq said...

habis la ko.. hahaha.. :D

Mr.Thinker@Ali said...

pergi jee. jumpa then cakap: oh ko lar yg aku kerjakan sampai lebam mata. haha. TROLL!

peristiwa lama, mungkin dia akan fikirkan secara lucu. :)

Cik Sara said...

hahaha...ganaih ngat aih kamu ni...=)

Izzul Amir said...

haha hipokrit btll :P

syrupmasin said...

haha..err..ta nk la pegi kalu reunion..ade keje la kan kalu mcm tuh zaman sekolah :D

'mitchie' yusoff said...

hahhaaa ... g ar reunion tu....
leh gado2 lagi .. entry baru lak ...

HARI INI DAN SEMALAM said...

takot...takot...takoooo!!!!!haha

Afikah Aziz said...

pegi la mana tau kot2 ade jodoh hak3x :p

lilypelangi said...

haha . klaka la awk nie . pergi jer . kisah lama kan . mesti lau korang jmpa korang gelak2 punya :D

WuMing said...

Wahh.Gambar profile baru..

fiq. said...

bui:bui baik, tak pe lah,,haha

Lea: kite yg sakat dia wakaka

heidi: malas nak menghabiskan diri aku ni weh, xmau pergi..

Ali: betul tu, saya sokong awak.!

Cik Sara: biase arg kecik2 lu..haha.dah besaq baik plak..

Izzul: sape yg hipokrit? =]

syrupmasin:tol tu, aha..

'mitchie':perli ke hape,hehe

Hari ini dan semalam: aku dah baik dah la weh...

Afikah Aziz: tamau2,,dia besar dah...

lilypelangi: hehe,, masih segar dalam ingatan ni..

Wuming: saje2 tukaq

KimiCnoL said...

p la best tue reunion..tapi jngan lupa bawak bom tangan plak nak baling dekat dia nanti..haha ;p

fiq. said...

kimiCnol: kuang jaq na,,haha, selari dengan technology la tu ek,,hahah

fatynadia said...

ala pegi jela... lagipun dah 9 tahun dah berlalu kan. saya masa kecik dulu lagilah kaki gado, gado ngan jiran laki depan rumah siap balin macam2 sampai dalam rumah.

dia still ingat lagi benda tu tapi saya tak. haha macam apa ja kan. but bila buka cerita tu mesti nak tergelak sakan. hikhik

fiq. said...

fatynadia:betul kan, mcm mr.thinker kate kalau kenangan dulu bukak balik boleh jadi kisah lucu...wah, awak dengan jiran awak mcm citer masam2 manis maa.. hehe

アヌムちゃん said...

haha.kite pn mase skolah rndah dlu suka gado dgn budak laki.hihi

tapi bila dh lama lepas tu kalau jmpe buat xtau je..g je nnt.heee

fiq. said...

hehe, kite tak sengaja je...tu arg, nak wat tatau je,kalau dia tanya cakap tatau tatau *versi shuib sepah,,haha

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

:) xbaik berdendam

fiq. said...

hatikubaik:tak la,,,takut dia yg berdendam kan,hakhak

etuza said...

Asalam..
Hehe macam tu rupanya..ala semua tu hanya kenangan dek oi, lain dulu lain sekarang kan..buat biasa ja jumpa dia..Hhaha..manalah tahu jatuh cinta..best juga kan...jan marah..

Cik Ct said...

p jee.. mne tau die jatuh aty nnt.. hahahaha

sifu im said...

perkkhh..samseng ko zaman skolah..haha

fiq. said...

pcik etuza: wsalam, =] ye , kenangan, tapi yang jatuh cinta tu sangat2 salah la pcik, jangan le wat filem plak pcik,hahahahah

cik ct: hahanehi2..please dont...

Sifu im: pergh, biase arg, ni semua syaitoonn punye keje, kalo tak aku bek lah..