Sunday, August 21, 2011

entry pertama aku sebagai blogger,,kah..kah..kah

sila tengok entry pertama aku lebih kurang setahun lepas: masa tu nama blog aku : 



what are the such wonderful page?


wooaaa....so, ini tempat baru saya..?

knape macam sunyi?tapi macam best....tapi macam mengasyikkan...

yerp, ni lar blog saya....16 September 2010--) Hari pertama saya ber"blogging"...sempena sambutan Hari Malaysia tahun 2010 kali ini...

kenapa saya buat blog?hidup ini sangat comlicated, sehinggakan saya sangat "berat"...Saya ingin meluahkan apa-apa yang berlaku dalam hari2 saya...tapi di mana?Friendster? Facebook? Myspace?Haishhhh...boring...it`s so annoying...tak privacy.Rase macam tak bebas je..so, i need my own blog to express my feeling...kata seorang pelakon " Pelita Terang Tang..Tang.." yang saya tengok di Astro Ria (kalau tak salah) pagi tadi, "kebebasan adalah ekpresi diri"
                                                                                     - "nurshafikahnordin

komen aku:

-gila excited, sampai aku boleh taip 'sunyi giler blog' (memang la,, baru sign in, follower xde, 1st entry plak tu)

-baru aku tau tarikh sebenar aku blogging 16 September 2010.Wah! dah nak setahun jagung!

-patutlah, aku patriotik gila (sila tengok header) , sebab blog ni dibina sempena Hari Malaysia!.. kah2

-masa tu aku memang nak kebebasan dalam menulis diari /status,aku tau blog tak privasi, tapi maksud aku dalam entry pertama aku ni, aku nak privasi dari kawan-kawan, sebab aku tau, tak ramai kawan-kawan aku ada blog.


-font entry pon tak matang


-aku syak mase tu lepas raya, sebab aku baru lepas tengok cerita Pelita terang tang tang, harap-harap astro ulang tanayng citer ni untuk raya tahun ni, nostalgia.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------



notepad: aku tergelak lah, inesen gila,nampak nye masa ni, memang betul-betul aku tak kenai lagi dunia blogger.even  10%, mcm sekarang ada la sikit ilmu tu..

41 comments:

EyqaLuvender said...

haha...
ayat taleyhh blah uhh...
bunyi cam sastera pon ade gak...
*iqa gelak kaw2 pnye bce ni!

fiq. said...

iqa: please jangan jahat la,,hahaha

pamie said...

haha..sekarang dah best dah..follower fiq dah seribu lebih..hehehe..

fiq. said...

pamie: yeke sekarang dah best? haha, tatau lam, beza setahun je, rasenye tak banyak lari,haha

EyqaLuvender said...

kan?rmai gler follower fiq...
iqa ni still bru ag...salute r...
senior fiq...hik3

fiq. said...

iqa: lembab la ni,,tapi tak kesah la,,lame2 kita jadi tak kesah pon,,baik terus karang poem,,,

EyqaLuvender said...

haha...terasa d situ...dush3...
nway,blog itu suatu ruang utk mengekspresi imaginasi n fantasi ke alam realiti...hahaha

fiq. said...

iqa: mane ade niat nak bagi terase,betol la,,baik tumpu karang poem =] wah,,,, mengekspresi imaginasi n fantasi ke alam realiti,,dahsyat gile ayat,,boleh buat quote ni ... =]

Syazwan Che Deraman said...

hehehe.terserlah new blogger tu kan?
dah nak setahun jagung..tapi sekarang ni dah bagus dah blog anda.
tahniah!

Syazwan Che Deraman said...

sorry la..hari tu buat kerja pengubah suaian blog..by the way. blog awak ni pernah saya msukkan dalam bloglist kan?..saya masukan balik ok.
thanks for the reminder.blog awak menarik!

fiq. said...

SCD: =P,,memain je lah!!!!nyampah la! haha

caliph shuriken said...

dh nk setahun jagung ni.. nanti dh 2 tahun, lagi meriah sbb jagung bertukar jadi pop corn kn, hikk...

fiq. said...

caliph:haha,,lawak hari ahad la caliph,,kah2..sedap tu,,, annti mesti jadi biskut cornflakes

Missjajan said...

comel entry memule tu , hihi

fiq. said...

missjaja: inesen.

syAzAnA said...

hahahaha. segan nak bace balik entry lama. kehkehkeh

fiq. said...

syazAnA: itu le, ingatkan nak cencored tadi,,haha

Iffah Afeefah said...

bile bace entry2 lame terkenang kmbli

gelak sorg2

kotak bulat said...

rasa kelakar kan bila tgk entri2 lama. :)

Wanie said...

hahahaha..tak sanggup nak bace balik first entry..

iMBobo said...

haha malunye nk tgk entry lama2..hehe

fiq. said...

iffah: ni br pest tyme tgk,klako lah,,hadoi..

KB: sangat la,kah2,,tatau la ayat ape tu,,memang betul2 cam diari...

Wanie: acu try bukak,,haha

imbobo: try le,,,kot2 ley share,haha

dill said...

tak tengok entri 1st saye lagi. haru biru. haha!

dill.

Far8 budak baik said...

hahaha..setahun dah??
perghh lama dah kot.
kira power lah skrg kn
ekeke..=p
aku pun lebih kurang kau..kira
kita adik beradik lah kn..
ehehehe

pengemis Cinta~ said...

hehe.biasa la tu. pc ada jugak delete pos lama2.time zero lagi.hentah hapa-hapa.malu baca..haha;)

kayeiy said...

udah...cecuber folo

Bob Merley said...

nostalgia (= way to go!!

ArulchelseA said...

terlalu banyak kenangan entri yg lama2 ni..kih kih kih

AIEN NOT ALIEN said...

setiap entri ada kenangannya..nak2 yang first... nostalgiaaaa tu... hihi...^_^"

Nizam Ijam said...

aah..rasa nak repost lak entry sebelum nie :D

WAHIDA ALIAS said...

tapi skunk da hebat...follower pon ramai...

Elih Japahar said...

Entry paling jujur pernah sy baca :) hahaha!...pengalaman mendewasakan dan mematangkan kita kan

Lea IsNaw! said...

1st entri ayat ntah pape je kan

haaha

syrupmasin said...

haha..skrg dah matang dlm blog kan :D

fiq. said...

dill:haha, haru biru le kan, baru nak belajo..

far8:memang arg lame dah,dah tue dah,,,, kau mesti junior lagi,,,junior jambu..

PC: ala, awat delete pc,tu le kenangan kita aih.hahah

fiq. said...

kayeiy: ok!




Bob:nostalgia di hari raya


Arul:haah kan,,, yang pasti tentang ketidakmatangan


A.n.A: ha`ah,,tu le pasei,,, yang awal2 ni org kata baru nak belajo kan


Nizam: acu try repost, kongsi,,tapi mesti tak bodoh2 mcm saya punya entry tu,haha



Wahida Alias: perfghh,, mane de hebat doe......selari lah dengan hampir setahun blogging....


Elih:hahha, paling jujur ek..




lea: ntah pape je kan,,kah2,,,lea nye 1st entry mesti laie comel cm lea.



syrup:insyaAllah.. =]

EmpayarUtama said...

huhuh nostalgia tu... :) Sekarang follower dah mencanak dah kan...

fiq. said...

empayar: dop argg,mostalgia kann

Santri T.P.I.N.I said...

takde yg lama, takdela yg baru... apa pun yg lama tetap nostalgik!

Abang Stalker said...

1st entri abg sgt pendek.dlu ske letak emoticon katun2.sbb entri pendek,saje nk pnjgkn.

blog dlu pun sgt2 buruk.skrg buruk je,dlu 'sgt2'.



-awk sgt skema.haha

fiq. said...

Santri:haha,,betul tu, tak de yg lahir terus boleh kerja..haha

Anag stalker.... :oh ye, mcm gugurl la abg,,hahaha

saka skema?dulu kala eyh?Sekarang?hahah