Sunday, August 21, 2011

bo layan segmen/GA/Contest

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum


Lately, banyak gils nampak update kat dashboard tentang segmen, contest dan Giveaway. Terutamanya dekat nak raya ni  kan. Blogger nak bagi kad raya, duit raya,lemang, mercun,,semua lah nak bagi dekat blogger lain.Baiknye mereka,pemurah gils kan. Baguslah orang kata, bulan-bulan pose ni, banyakkan amal jariah dan sedekah. Daripada buat entry menguFuk, mengkasut (menghasut), mencacing dan mengketupat?

sampai aku tergila-gila nak join. Ada je segmen/contest/ga nak join. sebab?                 

-Mana tahu rezeki murah *rezeki anak tekak* ke.
-Lagi, sebabnye adalah nak bagi sokongan kat blogger tersebut. Mana tahu, boleh naikkan semangat diorang kan. Nanti boleh buat lagi dengan hadiah2 yang ++menarik
-Plus, tak sunyilah blogger.com ni, kadang-kadang nak buat entry berlabelkan santai kan.
-Saje suka-suka.
-Nak bergaul dengan komuniti, eratkan silaturrahim.-Untuk tahu beberapa hal tentang blog kita sendiri.Seperti kelajuan blog, kekurangan blog terutama, kalau join segmen macam, 'jom kritik blog gua'.
.

Jadi?adakah anda rasa aktiviti contest/Ga/segmen ini adalah suatu aktiviti yang sihat? Sebab ada blogger yang kata, orang yang buat segmen adalah orang yang gila traffic dan seperti meraih traffic dari blogger lain,.aku tau la puak-puak ni,*baru tahu*.

Ikut sukehatilah kalau rasa-rasa segmen/contest/Ga ni boleh efek identiti blogger ke, atau tak nak lari dari originality. Macam, 100% build from entry. apa korang rasa ye? Aku so-so je...(macam usama)


oh ye,


notepad: sedang berkira-kira nak buat blog khas untuk GA, contest dan pelbagai lagi, perluke atau mix up je dalam blog yang sama, barulah jadi label muhibah nanti.

38 comments:

Mish Apple said...

baru je menag contest tadi . bulan ni . dah 3 hadiah menang . . (ala2 budak comel suare kecik cakap)

aimie amalina said...

=]
weee
kalo mimi more tu suke2 n saje support owg buat contst tu kan..
kalo mng oklah reseki
kalo x ..x pelah..hehehehe

Lea IsNaw! said...

xnah join mana2 segmen
teringin gak nak join..

fiq. said...

mish apple: serious jeles doeeeeeee..hahhahaha

Aimie: support je lah kan,,,buat diorang gumbira..

lea; seriously? shocknye saya,,hehe, meh pas ni sy tag awak,haha,,

Luqeem™ said...

apa kata gabung je semua? GA, contest n segmen..jd la GACONSEG..haha

fiq. said...

haha,, gaconseg...haha

ArulchelseA said...

meriahkan segmen kawan2 je..tk tau la plak org buat segmen ni niat nak trafik..kih kih kih..

fiq. said...

arul: enth le, tp xksh la kn...

-Faridz- said...

hi.. awk del sy dr fb np

Abang Stalker said...

klu x minat join ga/contest/segmen,x pyh la bt another blog.rojak je dlm ni..

ezzaty said...

hee..banyak kali join contest,ga..tp xpnah menang :(

mr.dinie said...

skali skale join x pe la..jngan tiap2 ari entri penuh dok join segmen je pe cer..

Cik Jannah said...

kalau nak buat GA untuk rebut malam lailatul qadar? ehe

syrupmasin said...

kalu segment yg simple mungkin la join..selame berblog nih baru berape2 je segment oin..huhu

fiq. said...

-Faridz-: saja =[

abang stalker:saya minat lah! haha

Ezzaty:same lah kita,,geram2 (padahal baru bape kali join--dah nak menang) haha



mr.dinie: betoi gak tu kan =]


cik Jannah: itu yg sebaiknye,,xde plak yg nak buat, tapi kalau nak buat acane?



Syrup!: tgk blog syrup,,xde pon segmen,,,agak bagus di situ

-Faridz- said...

bole add blik x? org xle add org skrg ni.. huhu

fiq. said...

-faridz_dah xgune fb da..malas

-Faridz- said...

then nk cntct kt ne

GaRy™ said...

uih?? ada orang buat GA bagi mercun ke?? nak join!!! XP

fiq. said...

-faridz-: nak contact? nak ajak open house ek,,x dapek kot nak poie.haha.kat sini je yg ade..fb x on =]

Gary: mencun , laju je ek! haha

Mrs. Farhan said...

Tutorial yg awak tanya pasal edit blog tu dh siap. Nanti jenguk k.

http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/08/tutorial-classic-template-blog-simple.html

fiq. said...

mrs,frhan, arigato, tapi susah wooo..ok2 ,,,mcm berminat...

Mrs. Farhan said...

Hehehhe. Fiq cari la org yg pandai edit blog. Mrs.Farhan boleh je nak buat, tapi x berani gak nak buat org punye. =P

fiq. said...

haha,,,kalo boleh wat sendiri best kan,boleh blajo..........

ArulchelseA said...

fiq:btul tu..xkisah la kan..janji mereka bhgia dngan kluarga mereka..kih kih kih..

ct N honey said...

seronok join contest ni...dpt ramai kwn

-Faridz- said...

oo kt cni je ke..

fiq. said...

Arul: keh2,,keluarga ek,hahaha


ct:betoi tu,,, kawan suppoertif plak tu

=faridz=: =]

-Faridz- said...

xde la sgan lak contct cni. email ke gtalk ke?

fiq. said...

faridz: contact baca blog la,,haha

Santri T.P.I.N.I said...

masing masing ada pilihan sendiri nak join ke tak...

-Faridz- said...

ala~

CikMiMiey said...

lalala ... join ikut kesesuain kot , tapi lately ni xbnyak mase ngan belog sbb de lagi yg lbih penting ..ngeee ~

caliph shuriken said...

slalu join utk support kwn2.. tapi nk join pun ikut free time jgak laa, huh...

fiq. said...

santri; betul tu kan.

-faridz-:sedih la weh,,haish

CM: kembo! apa yg lebih penting tu?hahahaha

caliph:betul tu kan,,tapi caliph selalu bertuah,untung la,,hahah

-Faridz- said...

sedeh nape plak tuu~

fiq. said...

kau ni faridz,,mcm tatau ape2

-Faridz- said...

tawww :P