Tuesday, July 19, 2011

Segmen : Aku Blogger Negeri Perak Darul Ridzuan



Assalamualaikum dan selamat malam para blogger. Hari ini aku terpanggil untuk merasa kehebatan dan kehangatan Segmen anjuran Syazwan Che Deraman. Ramai jugak blogger yang dah join tunggu masa aku terjah je nanti, jadi rasa-rasanya dah ada orang Taiping ke yang join? Sama idak dengan aku punya cerita? Jom robek:


"Seperti yang dah terpecah perut dan mulut di atas, nama daerah yang sedang aku duduki adalah Taiping, sapaa tak kenal atau tak pernah dengar confirm tidur masa subjek Sejarah dulu tu. Jangan tak mengaku plak, hehe.. Aku admitted orang akan selalu kaitkan Taman Tasik Taiping , Zoo Taiping, Hutan Bakau Kuala Sepetang & Bukit Larut malah Burmese Pool dengan daerah ni. Kalau tengok rancangan jalan-jalan kat tv pon ini jelah tempatnye yang pasti masuk tv. Makanan yang menarik pula adalah seperti mee udang, Cendol & pasembor Bismillah. (aku tak tahu kenapa ianya popular, tapi kenyataan memang popular)


Sekarang ni aku tak belajar (sebab cuti sem selama 4 bulan), maknanya menganggurlah kan! Aku 'berhenti belajar a.k.a berehat' daripada Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Pernah merantau, menuntut ilmu ke negeri orang di Kolej Matrikulasi Pahang (KMPh)."

Harap-harap huraian kat atas ni dapat memenuhi syarat dan skema segmen, sesiapa yang berminat boleh klik pada link di atas dan sesiapa yang dah terjah kat entry ni, please say "hye", hehe
wasalam

23 comments:

Izzul Amir said...

taiping bestt ! :D

Izzul Amir said...

taiping bestt ! :D

PeRmAtA bIrU said...

hai... huhuhu.. kira nih sama la dari UPSI nih??? hahhah... selamt berkenalan...

fiq. said...

Izzul: best gitewww

Permata Biru; Samalah, familiar giteww

syrupmasin said...

haha..mee udang taiping tuh penah makan..udang besar tp sikit :P

.fahmi. said...

ooo...oeg tepeng ke...
thanks follow mine

follow u back!
;]

fiq. said...

syrupmasin: tulis je, tapi takpernah menapak pon kat KS tu...hadui

.Fahmi.: yup.yup.org taiping la =D

Mr.Thinker@Ali said...

Owhohoho!! Taiping mari! Tempat ketua blog kt kolej saya. HAHA! Adakah segmen ini skema? Kekeke. ^^

fiq. said...

Mr.Thinker: Oh, yeke, nak kenal ngn dia boleh?kahkah. skema? tak kot. =D

~mUh4mM4d**F4dhL1 said...

singgah sini jap...wah...mee udang...feberet2....pasembor!!hehe

fiq. said...

~muhammad~:pernah makan ke tak ni?huhu

FYA PELANG! said...

jum mai ipoh :)

Ahmad Haziq Azlan said...

dah lama tak naik bas dari stesen taiping tu....hohohohoho

Nadya O'Conner said...

wow..mesti best kan kat sana..:)
tasek bera nad rasa ok kowt..hehe..:)

ツ miss nadya punyer blog ツ

fiq. said...

Ahmad Haziq: Yeke?kite yg org tpg pon dah jarang2, dulu selalu sangat.

NAdya: Best la...

muhamadsufian89 said...

owh. UPSI ke?? sama U la kita ni. tak penah jumpe pun. hehe

Ahmad Haziq Azlan said...

orang bagan datok datang lagi....
hehehehehe

http://azlanthetypewriter.blogspot.com/2011/07/aku-blogger-negeri-perak.html

Nadya O'Conner said...

blogger pahang melawat blog ini..happy blogging dan salam kenal:)

nad dah senaraikan nama setiap negeri..kalau nak BW..klik lah :: Senarai Nama Segmen Aku Blogger Negeri By SCD

azeelia azman said...

dtg from kelate. jln3 negeri laen.jom singgah alia punyer pulakk.

:) folo sini jugak.

i'm ezza haniza said...

haiii...saya blogger pahang...terus follow laju2 awak!

http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/07/aku-blogger-negeri-pahang.html

eB ezrin said...

tq polo me, polo u back :)

L-mi Redzz said...

blogger johor singgah sini.. =)

http://botetdingdong.blogspot.com/2011/07/aku-blogger-negeri-johor.html

follow skli..happy blogging!!

NoKaKaSHiCHi HowyeaH!! said...

howyeah!
sy bloger Negeri Darul Ehsan.. :D
Selamat berkenalan yaw! :))

Jom Join SEGMENT SAYA PUNYA LAGI BEST! ;D