Thursday, July 21, 2011

Cabaran 2020 yang tak hingin aku nak capai


Assalamualaikum kepada semua blogger. Alhamdulillah, hari ni dah hari khamis. Semalam hari Rabu, kita berwordless. Ada orang tanya, (bukan pada aku) kenapa mesti nak kena ada WW ni? Bagi aku, okay what, bukanlah mesti, tapi ikut, terpulanglah pada blogger nak buat ke tidak. Plus, oklah untuk mengurangkan kita bercakap perkara-perkara yang tidak berfaedah dan tidak menguntungkan. Pluss lagi, dapat mengurangkan fitnah.


Jadi, hari ini dah hari khamis, dah tiba masanya aku nak bukak mulut dan mengerakkan-gerakkan fingertip aku ni secara berlebih-lebihan. Dah tengok 3,2,1 Cinta tak? Pelakonnya Diana Amir, Piere andre, Farid Kamil dan etc. Aku dah tengok dah! =.=

Lepas cari movie Sekali lagi, (tak ada pulak) aku cari je movie ni. Semua pon aku layan nak isi masa melengkar 4 bulan. Cerita ni not bad lah (Bukan review, eh tapi sikit-sikitlah). Boleh disimpulkan bahawa cerita ini bertemakan cerita cinta seorang tomboy yang ada perasaan (pulak) dengan lelaki. Plus, lelaki tulah yang paling hot dan hensem di tempat mengaji dia tu. Salah satu yang menyokong karakter Diana Amir sebagai tomboy ini adalah agenda dia dalam movie ni yang seperti perigi cari timba (tak cakap tak salah) nak tackle si Farid Kamil. 

Tapi part yang aku rasa macam annoying dan rasa macam nak cakap 'huk aloh' ialah :


Cabaran 2020nya adalah untuk mencari pasangan supaya dia tak mahu kesepian. heh, perlu ke cari aku confius. tapi kalau ikutkan aku (akulah kan) rasa macam narrow minded gilalah, ha, apa pon tak boleh.

26 comments:

mizzkechique said...

mcm desperate sgt...grrrrrrrr

anamizu said...

x logik gila..
tp x mustahil..
dalam ramai2 manusia,mmg ada mcm2 org la..dan x mustahil ada golongan yg camni..yelah sbb dia takotla kan dgn perangai dia yg agak kasar tu akan lg mendorong ke arah die xdak pasangan.. hehe~




*salam dari cik ana ^__^

fiq. said...

mizzkechique: macam simple gila msg dalam citer ni kan..

anamizu: btul jugak, sebab perangai dia kan.hurm,memang ada org yang jenis mcm ni, concern pasal jodoh2 ni....betul, tak mustahil.

Madiana Mohd said...

cabaran yg xberwawasan hehe ( style politik cket ayat erkk?? ^__^ )

hira said...

saya dah tengok cerita ni dulu-dulu. hehe :D best cerita dia. lawak~ tapi tu la. kesian pula kan. sampai macam tu sekali. macam tak ada cara lain je. hoho

fiq. said...

Madiana: saya sokong YB, hahaha

Hira: Dulu-dulu? wah ayat mcm dah tgk citer ni 70an, 80an, haha...itulah kan, dah xde matlamat lain saja.

H.J said...

baru nak tegok nurkasih the movi

fiq. said...

H.J: nurkasih sy tak terlayan lg, haha

muhamadsufian89 said...

cerita ni macam kelam-kabut ada jugak tengok. nyesal sikit tengok. haha

fiq. said...

si kacak: betul, mcm merepek je

.izzati liyana. said...

cerita ni memang agak mengarut sikit. mana ade orang buat terang-terangan macam tu. tomboy pulak. aneh-aneh je cerita melayu ni. huhu.

zaeimah ismail said...

blur...coz tak tengok lg..^^

Miss Y and Her World said...

cerita ni macam takde msg je. sorry. tapi memang maca perempuan desperate. semata-mata takut takde pasangan.

Antara Keinginan Dan Yang Dah Tertulis
Hoodie Dress Is So Gorgeous !

Cik Ct said...

cter tue best arr.. dh laa diana amir tue comel.. emm.. kalo laa statistik tue betoll.. alamatnyer, kne berebut laki arr.. HAHAHAK!!

Anies Anessa said...

dia nak kawen sangat tue

Siti Zuraina Bte Amran said...

saya f0llow awak ya..

fiq. said...

Izzati liyana: ngee, hantam terus ni, tapi betul tu, biar lah kan, tak de idea kot

fiq. said...

Zaemah Ismail: oke, tengoklah dulu =D

fiq. said...

miss Y :kan, bakpe nak takut, jodoh dah tertulis.

Cik CT: bagus lah best, hehe, kite tak berkenan dengan Diana Amir sejak citer Aku masih dara...

Anies:dah sampai seru, huhu

Siti Zuraina Bte Amran said...

bt0l..saya p0wn x hingin kalaw ada wawasan 2020 cam gnie..dah teng0k dah m0vie nie..ok la..tapi kadang2 ann0ying gilerr dngn aksi2 perigi cari timba tu..oppsss...s0ri terumpat pulak..hehe

Goblogz said...

perlu ke cerita mcm tu/?

fiq. said...

goblog:tak perlu, haha

an nyek said...

hehe...ok la...tp dr segi msg tu...haha...agak mengarut la

A retarded kitty said...

ridiculous

fiq. said...

A retarded kitty:unridiculous

IEQAH said...

wahhh sukee..ikut sini :)