Sunday, September 11, 2011

Isnin ni, pertama kali jadi budak sem 5

Bismillahirahmanirrahim
Assalamualaikum semua!

yeay! ini adalah entry wajib sebab nak tunjuk keghairahan cuti habis , yes3! *hurmmm*, alhamdulillah, dah nak naik sem 5. Teringat dulu-dulu, ada ..

stardard 5

lepas tu, tingkatan 5

sekarang semester 5 ....

hehe, tapi kehidupan sekarang ni lebih panjang kut, sebab ada sampai semester 8! Dulu tak ada tahun 8 atau tingkatan 8 kan. Ok2,dah2,haha, kepada sesiapa juga yang se'geng' dengan aku yang nak masuk semester baru, diucapkan semoga korang berjaya menempuh apa jugak masalah atau cabaran yang terpaksa kita lalui. 

Aku ingat satu je, sesetengah assignment tu, memang susah, tapi, ia akan selesai jugak bila dah nak sampai final tu , tak kiralah apa cara korang sekalipun... Kalau malas gila nak setelkan assignment tu, tunggulah lecturer panggil masuk bilik atau kawan group piat-piat telingge tu, maka, itulah pemangkin atau catalyst kepada penyelesaian assignment korang. =]
Selain tuu... jangan harap magik la, kalau ade magik pon, magik dari diri sendiri juga. Kene prihatin. Kadang-kadang aku rasa apa yang aku belajar kat u ni tak sesusah mana kalau nak dibandingkan masa kat sekolah dan matrik dulu, tapi cabaran untuk menyetelkan assignment tu! fuh, kene bersabar jugak...semangat dan nyawa kene lebih daripada 1. Kalau tidak, innalillah. Lastly, jangan sesekali susahkan member group korang dengan perangai malas korang ok. (anti sangat aku!)

sekian, gud luck 20x! 

25 comments:

Cik Chempaka Sari said...

tau takpe. i pun anti tahap kritikal punye pd manusia yg suke nyusahkan manusia lain dgn perangai nya itu. huh. skema kah ayat ini?

Luqeem™ said...

hehe..slamat kembali!

caliph shuriken said...

so kita ada duapulohpat jam terakhir laa yer.. gambatte fiq :)

Lea IsNaw! said...

sama2
ai pun anti dgn org yg malas wat keje
rasa cm nak campak ke gaung je
grrrr

++sYepaH++ said...

wah...bersemangat waja fiq napak yea..bgs2...god lark yea menempuh alam bru....jumpe nti yea yunk..!

Santri T.P.I.N.I said...

terima kasih fiq...

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/my-top-25-commentators.html

H.J said...

aku ada magik wei..haha

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup said...

huhu teringat masa belajar kat U....best gila!! bebas katakan...


upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

ArulchelseA said...

selamat maju jaya...

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said...

rindu ^^

fiq. said...

cik chempaka: betul tu, rase nak benam2 kan kepala diorang,huh!

luqeem: thanks luqeem =]

caliph: hehe, banyak masa sebenonye,,sahaja je,,haha

lea: campak, jangan tak campak,,bese tuh! haha

syepah: pah, sekadar di entry,agagaga


santri : =]

h.j: magik pe sangat? haha


cayob: best le jugak, cume kadang2 manusia ni tak bersyukur kan....asgtaga =] ok, cayob, insyaAllah, suka dtg blog kawan =)

arul: thanks arul =]


khansyaa!: ko pegi mane?memang arg rindu,,haha

aimie amalina said...

weeewiiitt!
selmt ber sem 5 syggg!

fiq. said...

aimie: ok2, haha

Lia Lomi said...

semoga maju dengan jayanya. ! :)

Ezad Skytech said...

selamat habis bercuti..hee..
dan selamat kembali ke sem 5..(^^,)

Santri T.P.I.N.I said...

masa belajar ni takpea susah sikit...kan nk berjaya. berjaya.

:Cikgu Akim: said...

ahakz!..suka ayat last tu!so pandai2lah pilih group time group assignment..kan2..hehehhe..tambah2 upsi ni banyak assignment group~

Saiazuan said...

hehe gambatte!!! enjoy stud life ;)

fiq. said...

lia: thanks lia

ezad: dah sem 5 dah, hehe, tq

santri : =]

akim: hehe, tau takpe,

zuan: thanks

WuMing said...

Dulu ada sambung blajar ke tahap yang lebih tinggi...

Tapi part time..sebut pasai Assignment ni tension woo..

Yang paling tension kena REDO..

Dah lah kerja banyak... kena pula buat assignment..

FIQ blajar full time... buat laa betul-betul..

WuMing beri semangat...

Zuewairy said...

gud luck ya!

fiq. said...

wah wuming, thanks inspired me,huhuhu..

xpe wuming, mana taw next time? hehehe


zuwairy : thanks2 =]

EyqaLuvender said...

waaaaaa...tahniah ye kak...
senior tuhh...!
gudlark fiq...

Afikah Aziz said...

selamat kembali ke sem 5 :)

fiq. said...

eyqa: heheheh,,,juniuor ke ? meh nak buli..haha

afikah: thanks ye =]