Tuesday, September 27, 2011

Nak mintak idea..please!

Bismillahirohmanirrohim
Assalamualaikum..


adus...adus..migrain kalau mcm ni. Dapat assignment mcm bebudak multimedia dan sains Komputer. Assignment apa? tahulah assignment untuk kursus Pintar cerdas, tapi gifted nau assignment dia. 

assignment yang aku dapat: kene bina modul macam dalam cd rom yang ada dalam buku teks time sekolah dulu. Kalau nak contoh: tgk video kat atas tu, aku cari contoh ni kat youtube, tak tahu mcm mana nak terangkan. Persoalannya, apakah perisian yang diperlukan untuk membina modul seperti di atas? Ada sesiapa yang beridea? Yang pandai dan pintar dalam bidang-bidang ni. aku cabar kau.Aku cabar kau!,,hahaha,,,tolong bantu saya ye =] =]


benda ni memang menarik dan cambest, tapi aku tak de idea nak guna software ape..

23 comments:

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

sy x reti,sy x reti!haha..maaf fiq.abg x power bab software ni.klu software drawing ke bole la.

Rizal Slaughterheart said...

hmmm... guna flash or Swiss pun boleh kot? hehe

fiq. said...

abang stalk: kenapa abg stalk tak reti?? uwargghhhhhhhhhhhh,,hahaha

fiq. said...

rizal: itu jer? gune flash saja? ok, thanks rizal =]

EyqaLuvender said...

sorry..i cuma pndai bab2 taking photo n edit photo je...hik3...

fiq. said...

iqa: hurmmm, i know u babe .... =]

Bro ahmad said...

ohh..pergi jumpa dewan bahasa dan pustaka..bro bm fail hahaaa

caliph shuriken said...

bila dh tgk vid tu baru paham..
cara paling simple open notepad, save as html file.. dpt satu form html *perlu create byk form utk link semua file..
utk part animasi gerak2 & bunyi2 tu, bole guna software Swish *flash..
done ^^

fiq. said...

ouh, ok, kirenye timeline gune notepad?

caliph shuriken said...

nk senang citer, guna software Dreamweaver utk create file html.. semua file set satu size yg sama.. nanti dh siap juz link jaa semua file ok ^^

roq said...

haha......pakai flash je......

singgah2 la sini :)

sampankertas said...

alahh simple jew nihh x yah guna flash x yah guna html ke ape guna power point jew buat hiperlink insert button cantik jadi la hahaha

Ezad Skytech said...

hee..sy mmg tak tahu pape pasal ni..sbb sy bdk multimedia..hee~

ila said...

opss saye x tau pape.
huuu

jelah said...

sy reti gne powerpoint jer....hahaha

aimie amalina said...

huuuuuuuuuuuuu
tetibe blurrrr
wat ape ni ehhh
video ke?

fiq. said...

ADOIYAI, XNAK POINT LA KENGKAWANG,,,,

pening giler kepala,, buat modul pembelajaran.,bukn just video

ciksha惄 said...

alamak. tak reti lah. try search kat tenet. flash media kot tuh... try download macromedia flash...huhu...sbb saye penah gak nak terbuat benda ni utk research saya tp tak jadi sbb susah. btw, gudluck!

-dh komen, bgtau kat shoutbox saya ya-

Lea Isnawi said...

err xde idea la fiq
maap! hehe

Umie Artoqiemie said...

gune flash kut??

Afikah Aziz said...

ika lg xreti bab ni hehe,maaf fiq :)

forblogger.net said...

Owh mcm susah je :D

Anyeway cik fiq belajar kat UPSI ke?? :D ada sedara kat sana hihi

NHY said...

alamak!! sorry x tau langsung bab ni.