Sunday, September 18, 2011

I`m Just Curious

Bismillahirohmanirrohim
Assalamualaikum kepada semua! & Selamat- selamat!

hurm, entry hari ahad ni, santai sahaja, tak perlu berfikir banyak-banyak. Make sure bace entry  aku ni jangan sampai kerut-kerut dahi tu, simpan ruang dan peluang stress untuk esok, hari Isnin, hari baru ok!


I`m just curiouslah kan,Orang Kelantan memang baik, peramah, manis, cun, hensem dan lain-lain lagi. Cara percakapan diorang tu lembut gemalai. Contoh terdekat: Mek Kelate yang pelakon tu. O mak Aih! Lembut okay, sumpah laki dia tak cari yang lain. 

But, i`m just Curiouslah kan (again!) :
ayah aku selalu cakap,  orang Kelantan ni baik, memang baik bila berkawan dengan kita. Tapi, kalau tiba-tiba dia jumpa dengan orang yang 1 negeri / kampung dengan dia, dia boleh tinggalkan kita mcm tu je walaupon tempoh masa dia kenal dengan kita lebih lama berbanding dengan org kampung dia tu.



Jadi, benarkah wahai orang kelantan/blogger Kelantan?
hehe, jangan marah, cuma nak tanya pendapat. Tak de nak kondem sape2, serious.
chills.wasallam

27 comments:

Miz Novexx said...

member jugak penah cakap camtu, so kita tanyalah orang kelantan sendiri... heheh

fiq. said...

novexx: haha, itu la pasei

Paris Hilton (M) said...

dh penah kena byk kali...plus pmpn klntan jenis pngotor sket. sori....
ini bdasarkan pglaman. xsume gitu kot. kebanyakan je.hihi

Bro ahmad said...

ye ke..tak pernah gaul dengan budak kelantan..kt blog mungkin

fiq. said...

Paris hilton: yeke? hukhuk... yes, tak semua mcm tu, segelintir kot

Bro ahmad: ouh

Miss Nadya said...

melawat sini..hurm...nad nak komeng pon ta tau..huk huk...ada kenai dgn owg kelate r ni ye..:p

EyqaLuvender said...

ouhhh...mmg ade je segelintir yg b'sikap begitu...
tp iqa bkn one of them.
i hate those 'state minded' people...
iqa selesa b'kwn dgn org dr semua negeri...ape pasai plak nk mai tggl2 kwn neyh???sape yg wat tu mai cni iqa nk sekeh!


*iqa mek Qlate jugok

aimie amalina said...

huuuuu
x taw la fiq
kikikiki
sebab saya ni pakai kawaaaaann je
hihihihi

Lea Isnawi said...

org kelantan memang semangat perkauman tinggi sikit

ok, tu je leh komen..har3

ArulchelseA said...

biasa de yg ckp mcm tu..klau satu meja mkn..tiba2 ada kwn dia dtg..dia tingal je kita sorg2..


*org perak ke trangnu.. cakap ada "deh"

EyqaLuvender said...

tp kan kalo ikt pnglmn iqa sndiri org ganu lg terok...
cthnye ade dpn mata iqa sndiri n iqa pnah rse like...owh damn...rse nk g cili mulut sorg2...

fiq. said...

nadya: ade je, but kawan2 saya semuanya oke =]

saje, je nak tanya pandangan, ehhe

fiq. said...

eyqa:hurm, tau iqa ni cam lain sikit, hehe, kalau tak mase kan, nak kawan ngan kite kan iqa kan2, haha


mie: awak ore sabah kan, tak pown sarawak..hehehhe

Lea: yaw! lama tak dengar cerita, haha, lea, cam betoi pendapat lea tu la, haha

arul: haha, saje je tadi, nak samakan theme entry, hehehe

kotak bulat said...

maybe dorg lagi selesa sesama kampung kot.. nak berbual pun selesa..hehehe

fiq. said...

KB: ye kot kan, same2 slang, he

budakijaupendek said...

wah tak pernah pulak dgar.
sb ada gak bkawan dgn org kelantan, tp tak pernag terkena la.

Azzah said...

tak jugak kot sebab azzah dulu pernah tinggal satu rumah ngan orang kelantan 5 orang.azzah je sorang dari perlis.sesama diorang pun ada yang tak bertegur.

Freaky said...

itu maksudnya semangat persaudaraan sesama rakyat kelantan sangat kuat :D

fiq. said...

BIP: oh yeke, bagus2.

Azzah: ouh, mcm tu plak, haha

Freaky: bagaimana pula semnagat persaudaraan dgn negeri2 lain/ dengan sesama saudara?

anamizu said...

errr cik ana org PERAK..
xtau nak ckp cane..hehe

fiq. said...

anamizu: ok, silent, hahahahahhahaha

Ezad Skytech said...

entah la..tak semua kot macam tu..:)

Cik Jannah said...

betui kot. assabiyyah yang sangat kuat. :)

Cik tikah said...

cik tikah selalu dgr org ckp org kelantan ni jahat lah, sombonglah. semua yng negatif. tpi hakikatnya bukan mcm tuh sebab dh berpasangan dgn org kelantan ni. lain lah. dorang baik. hehehe...

fiq. said...

ezad: memang tak semua cenggitu

Cik jannah: rite2, assabiyah

Cik tikah: ye, tak cakap diorang jahat, sombong, haha, saya cakap kat sini yg diorang suka kawan dgn org senegeri je..

caliph shuriken said...

based on my fren exp, dia pnah kena tinggal sorang2 kt town sbb kwn sorang ni tiba2 tjumpa kwn satu negeri dia.. kcian padahal tadi kuar skali tu...

Cik Kasut said...

xdelah my bff orang kelantan dia xde lak cam tu...even ngan kawan dia yang 1 negeri pun dia layan cam tu jer...dia lak xde bff kelantan pun...km rasa it depend atas orang tu jugaklah...