Sunday, May 15, 2011

Terengganu

Assalamualaikum + Salam sejahtera

Tahniah pada diri sendiri sebab dah berjaya sampai ke Dungun (terutamanya) dalam mengenang cinta, ececey, dop argh, p sana pon ada keje, tak tahulah rasa menyesal ke atau rasa ok je sebab aku yang nak ngat pilih tempat tu... =p..Tapi ok je sebenarnya, tak rugi apa-apa dan tak untung apa-apa. Cumanya pergi sana nak setelkan segala assignment kan + isi masa untuk cuti 4 bulan. Ok, kat dungun a.k.a Kuala Abang tu, aku stay dekat Guest House Kuala Abang, kalau sapa2 nak contact boleh tanya ja sebab tak ada gambaq nak attach plus kat internet susah nak cari. Walaupon tempatnye cantik dan menawan tapi hati tetap tak berapa selera nak menikmati peluang yang ado... Maybe sebab yang kat rumah tu asyik bimbang2, aku pon tak tahu pasaipe. dah la kat chalet tak ada line Maxis. Ni nak cakap, kalau family aku risau, aku pon risau kenapalah diorang ni risau sangat.


okay, lokasi penempatan aku: GH Kuala abang yang dekat sangat dengan Rantau Abang, betul2 sebelah pantai dan sebelah lagi jalan nak p Kuala Terengganu, if dah tahu jalan mesti senang punyalah nak p sana lagi. best sebenarnya kat sana cumanya aku pergi sana bukan semata-mata nak bercuti & kalau dengan family lagi best kot o.o', jadi tak banyak tempat yang boleh terjah selain dua tiga tempat macam:

**ini pon pantai yang dekat dengan chalet tempat aku menginap, tempat yang cantik dan menyejukkan.

dan tak sah la kalau p Terengganu dan tak makan makanan-makanan seperti di bawah ni:-




1) Nasi Dagang-alhamdulillah, dapat jugak makan nasi ni kat sana walaupon sikit je, Kalo kat Tg malim pon aku still beli, tapi kat Dungun punya hari tu nasi dia ++lembut. Marvelous.  Kalau p tempat orang, kene lah rasa makanan yang fofuler kat tempat tu, barulah bermakna rasanya.hehehehehehehehe....


2) Satar-makanan yang tak perlu dikenalkan lagi, first time aku jumpa masa p Terengganu dulu untuk pertama kalinya, mula2 ayah aku ingat ni pulut panggang rupanya Satar. Kena makan panas-panas baru terangkat seyh...love.love.love
** Picture courtesy of Google

8 comments:

::contengan hati::)) said...

wahh jauh perjalan ea,, nak jugak rasa pg sane ;)

zikeryhassan said...

nasi dagang ngan satar. sedap giler. feveret

cucu tok adam said...

syaf..x elok main klik2..=)

fiq. said...

hah?huhu

nik rosmawati said...

dah lama tak makan satar.sedap lak tgk pic tu.

Shahrul Izwan said...

xpernah lg jejak kaki ke trengganu!
huhu.. :)

.m y z. said...

ohhh ni yang dimaksudkan dgn GH Kuala Abang. hehe. siyes cantik gila pantai dia tapi syg takde line maxis eh? hehe.

nyumnyum terliur pulak tgok satar! grr dtg blog ni msti terliur tgok makanan .adehhh +__+

fiq. said...

ha`ah, hahahaha,,
ni xde mood nak bergambar ni, kalo idak,,, huhu...


yelah, saya suke makan...
tapi takkan la awak ni org terengganu pom terliuq jugak kot, awak dalam masa 10 minit pom boleh carik satar tu kot, hehe