Sunday, May 15, 2011

Pop-pop Boats

Assalamualaikum, ada sapa-sapa tahu tak pasal Pop-pop boats? Owh yeah, pembinaan pop-pop boats oleh seseorang menunjukkan dia adalah manusia yang creative dan genius dari segi engineering / engine sebab ada menggunakan beberapa konsep dalam mechanical atau sistem pembakaran dalam enjin. benda alah ni aku tahu dari lecturer enjin aku sem lepas. Sangat mudah nak buat dan dia cakap awak boleh buat boat ni dengan menggunakan basic item dan bahan-bahan yang sangat simpe iaitu boleh didapati di sekitar anda dalam masa 5 minit sahaja.hehehe. Nak buat bisnes pom boleh, jadi sape-sape yang ada peluang dan kehendak tu boleh tengok video ni untuk mengetahui cara-cara pembuatan dia. Menarik sangat:-


4 comments:

Judiene said...

Ape 'Pop-pop Boats' ni?
Tak pernah dengar pon.
Line internet kat sini slow sangat so susah nak tengok video ni.
Hehehe.
Anyway, this is my first time here.
What a nice blog you have.

:)

fiq. said...

pop-pop boat, homemade boat yang kite boleh gerakkan dia atas air guna api/lilin =sama aplikasi/lebih kurang dengan sistem pembakaran enjin..hehe.
tenkiu Judiene

GamUHU said...

style! boleh try camnih then buat jual. :p

HonEyBuNNy said...

nak tengok la..

xpernah tahu pun pasal neh...