Thursday, March 3, 2011

nak cakap dah ada dua sticker dalam masa dua hari jah!haha

assalamualaikum

ikan kembong disambar gagak,
kalao ustazah Nor Bakyah berpantun aku pon boleh jugak

ngeh2, ok tak pantun kat atas ni?ni semua penangan rancangan Selazat Kurma yang baru je habis kat kolej bawah tadi. Pergh, program gempak, panel best macam ni baru la saya support. haha, kalo dah hebat, perlu ke sokongan aku? hakikatnya, perlu jugak untuk mengurangkan stok sticker yang JMK dok jeruk-jerukan tu, lebih baik bagi kat aku, mulia amalan tu. boleh tak cakap macam tu? Rasa lega gila bhai sebab dah berjaya collect 2 bijik sticker untuk penempatan kolej nanti, jadinya, taklah sebal sangat muka ni nak hantor borang permohonan kolej dengan lampiran buku aktivit yang kosong tanpa kehadiran apa-apa sijil. ha, sekarang dah ada dua sticker. bolehlah jadi bukti yang aku ni penduduk kolej yang Aktif dan sentiasa peka dengan aktiviti-aktivti kolej ni. walaupun sticker cuma bertaraf 1 bintang, oraite bro! dulu2 masa sem 1 & 2 bolehlah dapat sticker 2 bintang, pasaipa? pasai aku REXCO.ngeh2, bolehlah tunjuk2 skit kat si penerima sticker bertaraf cuma 1 bintang, tapi tidak lagi sekrang. sekarang ni makin malas nak joinkan diri , tapi not bad wehyz, aku hingatkan dah terkubur peluang untuk dapat sticker tengah2 bulan ni. tak payah la lepas ni dok risau tang mana nak cekau tin2, botol2, atau kotak2 air minuman untuk direcyclekan dan dapat ganjaran sticker untuk usaha tu. bagus2. tak, sebenarnya nak cakap yang kolej aku ni memang buat event yang best dan tak boring. ok la tu. boleh tarik minat aku, baguih dah la tu....hahahaha...

semalam dapat tengok Ustaz Zulkarnain , personaliti Astro Oasis live. jaranglah tengok dia kat tv, sebab aku jarang balik (ngeh3) tapi memang takbley sangkal, yang dia sangat best dan ada sense of humor. tak kering gusi aku duduk kat ceramah tu. kalau macam ni, kene slalu p majlis ilmu, majlis ilmu tak boring sebenarnya.

lawak palingg tak boley blah bila dia citer tentang, haramnya perempuan di 'dimakeup'kan oleh lelaki yang geliman, actually, oleh semua makhluk lelaki lah, tetapi lelaki yang 'jantan' memang tak akan buat job make up ni kan. haha.  bertambah tak boleh blah bila dia kata yang dia begitu trauma bila nak cakap 'kita berhenti seketika untuk rehat'-means commercial break dalam rancangan tv dia seperti Imam Muda dan Qalam Suci sebab bila break ja, akan ada lelaki2 geliman panggil dia dari belakang, "OStat!!!!ostat ni banyak peluhlah..." bhahahahah...mana datanglah lelaki geliman tu.??

dan malam tadi, Ustazah Nor Ba`yah Mahmod datang dengan sominya Ustazah Wan Akasyah. notbad, macam besalahkan. terhibur dan bermanfaat. yang tak tahannya, cepat plak kerusi full, but saya masih bertuah untuk dapat satu kerusi walaupun tak begitu ke hadapan. 

notepad: risau sangat2 kalau kerja enjin-gear ni spoil. yaAllah, permudahkan urusan aku supaya tak perlu ulang alik lab. ni je senjata aku. doa.



2 comments:

Amanie Ashraff said...

tengok dia host imam muda pun best jugak

fiq. said...

yea! best sgt..haha
bertuah dapat jumpe dya