Wednesday, December 29, 2010

kesian

as salam

Ladies & gentleman,
today we are going to read about something that very near to our community...
ahahahaha, boringkan mukadimah nak kene bagi, lain kali kene sediakan
pantun 2 , 3 kerat la , xde la rase sebal nak nulis, hilangkan boring. hurm, kali ni nak share some input .
ahahaha, input? KIT ok. Input about pondan atau mak nyah... penah tgk mak nyah? kalau tak, jom pi jalan2 kat taman tasik tengah2 malam cenggini..conpem ade yang kena tahan ..hekhekhek. Ok, kalau setakat definisi tak rasmi atau definisi merujuk kepada akal KBKK dan logik ni, 
Pondan / mak nyah / bapok tu merujuk kepada lelaki yang berperwatakan lembut secara segaja atau selalu kita dengar mereka kata mereka tidak meminta dilahirkan begitu, ini semua kerana kuasa Allah, hurm, saya memang xde komenlah tentang alasan tu. Cet,, ni pengaruh citer Sutun, mentang2 la baru tgk semula malam tadik. 
Kadang kala mereka ni memilih untuk jadik pondan sebagai salah satu sumber pendapatan atauuuuu oleh sebab naluri kewanitaan yang sendiri timbul dalam diri mereka (ha, ni memang betul2 versi citer Sutun la) In short, mereka memiliki ciri2 biologi lelaki, tetapi ada perasaan dan naluri wanita. Ni la, manusia transeksual... kesiankan kat mereke. Tapi kadang2 kita terfikir, semua ketentuan Allah ker? "alah kenapa mereka tak berubah?" hurm, tapi memang betoi, faktor biologi memang ada bawak pengaruh pada kejadian aneh ini.. Ini kerana yer, pengwarisan kromosom X yang berlebihan akan membawa ciri-ciri perwatakan perempuan yang lebih... sedia maklum ye,,ecey....ingat lagi kan
XY tu lelaki, XX tu kan perempuan..sile refer pada formula ini yer...

oh ye, salah satu sebab juga fenomena ini terjadik ialah kerana putus cinta. Bila seseorang lelaki tu putus cinta, ada yang tak mahu lagi jadi lelaki, benci jadik lelaki, rase tak berguna kalau jadi lelaki.. ish3... same kes la ngn lesbian atau gay..kalau nak lebih terang..lepas putus cinta ada je yang tukar relationship kat FB tuh kepada in relationship ngan kawan2 sama jantina T______T
tu nak tunjuk protes mungkin...hehehe.....

oraite then, saya nak share satu "cerita siyes best" untuk semua...

_________________________


Pada suatu hari, ada sepasang kekasih keluar berjalan-jalan ke bandar. Lelaki dan perempuan tersebut bekerja di satu tempat yang berbezaa. Mereka kemudiannya, siap sedia untuk pulang ke rumah si wanita tersebut, (biasa rrr, nak lepas rindu, ni citer orang dewasa, saya tak boley nak ulas panjang,, ahahaha) mungkin dah lama sangat tak jumpa, orang kate memang kangen sangat la ni..ayok....Selepas 'bersama', mereka pon berehat, dan secara tak sengaja, lelaki itu membuka laci di sisi katil. Lalu terpandang sekeping gambar jejaka , encem, macho, ganteng.. pakej gile beb. ahaha..Lelaki tu hairan, 
"sape ni sayang?" dia tanya pada kekasihnya
wanita itu tersenyap
"abang u ke?"
"tidak lah.."
"dah tu, ayah u?"
"mane ade..." nafi terus menafi
"pakcik u? atok u?" terus soal kekasih wanitanye.
" oo, senior kat sekolah u dulu ek? u ade hati ye kat dia?" ceh, ayat sedapkan hati sendiri
"Mane ader la..bukan lah...."
"abis tu?"

"hurm, kalo u nak tahu sangat,   itu lah I, mase zaman dulu2...."


ternganga, tersentak, tercungap2 balak dia tu..ahahahaha....korang dapat rasa apa yang saya rase. kuang3....padan muko!



::Pic courtesy of Google

4 comments:

AIMAN said...

gambar sbelah kiri cun la.. haha

Nurulbadiah Lai said...

huhu..kalau dioarang jdik lelaki sejati..mesti smart kn

fiq. said...

aiman: dush, dasar lelaki..huhu


kak nurul: ye2, boley la saya memilih sikit

fiq. said...

aiman: dush, dasar lelaki..huhu


kak nurul: ye2, boley la saya memilih sikit