Thursday, October 27, 2011

awat tak p merket (market)

Salam & selamat petang




Kalau p kat KFC/McDonal ka, jarang-jarang tenguk orang yang berumur lelaki atau wanita. Mungkin ada, yang tukang makan dan tukang bayar, majoriti anak muda, belasan tahun / sebaya dengan kita. Kalau ada yang macam pakcik (macam cerita kat bawah ni) memang salute habis, sebab berani buat hal kat KFC. haha, kasi cashier TERBAKO! 
---------------




Cerita orang utaqa V(^^,)V

KISAH PAK CIK DI KFC

Lokasi : KFC Pendang

cashier : makan sini ka bawa balik?
...
pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..

cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..

cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.

pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?

cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..

pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.

Orang tua tak makan makanan segera, sebab tu sihat tak de penyakit. Mana la tak terkejut dengan harganya..

karya asal dari pautan org :





*aku share je, sebab TERBAIK kan! haha, aku baca sambil ketawa. Dah lama tak merasa nikmat ketawa

13 comments:

aimie amalina said...

kekekekeke
walau lucu penuh isi
betapa deme sukekan makanan yg asli bukn yg celup2 kan

fiq. said...

aimie: yups, kehkeh, blur punye pak cik kan, keh

Abg Stalker said...

hahaha..bole jadi gila la melawan pkcik tu.aduhai..dia salah masuk merket.

Lea Isnawi said...

hahahaha..adeh
xtaw la apa perasan kalo kak lea yg jd pelayan tu

sabo3...

Cik tikah said...

hahahaha.. apa kes ni mak cik oi? haha..

Ezad Skytech said...

apa la perasaan cashier tu..kalau ada 10 orang macam tu...mesti berhenti kerja lepas tu...heee~

Daddylicious said...

aah ayam ada telur ayam tak der...hehe

fiq. said...

huhu

WuMing said...

Kisah ni paling lawak lah....

Terbaeeekkk...

Kena umoq mcm ni tak boleh buat apa dah...

EyqaLuvender said...

ramah sungguh pakcik tersebut...hahaha

caliph shuriken said...

pulun baca smpai abis sbb lawak laa pakcik tu, hukk...

pengemis Cinta~ said...

hahaha.cumel je pakcik neh.sabar jela nak layan noh..^^

cik pika said...

hehe.. da pnh bce da cter ni.. :D klaka kot..